Egyéni tanácsadás

Segít feltárni a tanácskérő számára a személyiségében rejlő, életvezetésből, személyiségproblémákból eredő nehezítő körülményeket, segít a tanácskérőnek érzelmi nehézségeinek kezelésében (lelki és érzelmi krízisek) személyes problémák megértésében, feldolgozásában, megoldásában, a valós önértékelés kialakításában és az egyén meglévő erőforrásainak összpontosításában egy kreatívabb és kielégítőbb élet megvalósításáért.

A pszichológiai tanácsadás mindig egyéni tanácsadás. Tartalma a hozott és valós problémáktól függ, amit a kliens egyedül nem, vagy kevésbé sikeresen tud megoldani.

Mikor javasolt a pszichológiai tanácsadás?

- ha valamilyen életvezetési problémáról van szó

- ha érzelmileg nagyon megterhelő helyzetbe kerül (haláleset, válás, súlyos betegség stb. )

- ha valamilyen fontos döntés előtt szeretné egy az eseményektől független személlyel átbeszélni lehetőségeit

- ha tartós stressz miatt nagyon terheltnek érzi magát és nem képes kikapcsolni

- ha kedvetlen, szorong valami miatt

- ha munkahelyi, családi, párkapcsolati konfliktusát önerőből nem tudja kezelni, megoldani

- pályaválasztásra vagy pályamódosításra készülő kliensek, akiket valamilyen probléma akadályoz a továbblépésben, elhelyezkedésben

Skype- konzultáció

Az egyéni konzultáció modern és kényelmes módja a skype-on történő megbeszélés. Sokszor érezzük azt, hogy azonnali megoldást szeretnénk problémánkra, most szeretnénk megosztani valakivel a gondolatainkat, érzéseinket. Ez azonban sok esetben akadályokba ütközhet. Ezen tud segíteni a skype konzultáció. Ilyenkor nem vagyunk ugyan egymás mellett, a kapcsolat virtuális, mégis hatékony eszköz krizishelyzetekben, pszichés problémák kezelésében. Talán a távolság, a személyes jelenlét hiánya sokszor könnyebbé is teheti az érzések, gondolatok, kérdések megfogalmazását, és sokszor egyszerűbb is őszintének lenni.

Ez a fajta segítségnyújtás nem egyenértékű azzal a pszichoterápiás helyzettel, amikor a kliens és a pszichológus egymással szemben ülnek. Fontos tudni, hogy komoly panaszok és problémák online terápiával nem kezelhetőek, ilyen esetekben a javulás feltétele a folyamatos és személyes jelenlét.

Kiknek szól a Skype konzultáció?

- vidéken, és külföldön élőknek

- aki nem tudja felvállalni személyes problémáit

- kismamáknak, anyukáknak, akiknek nem megoldható a személyes konzultáció

- akiknek valamilyen okból nehéz utaznia (pl. mozgáskorlátozottak), utazás nélkül vehetik igénybe a tanácsadást, ami időhiányban küzdőknek nagyon kedvező, vagy ha lakóhelyük közelében nincs vagy nehezen hozzáférhető a pszichológiai konzultáció

- akiknek az otthon biztonsága fontos, hogy megtegye az első lépést a szakember megkeresésében

Párkonzultáció

A pszichológiai segítségnyújtás egyik leghatékonyabb formája, amely a pár mindkét tagjának részvételével történik. A pár egységet képez, tagjainak megvannak az erőforrásai ahhoz, hogy együtt képesek legyenek megoldani a problémáikat. Olyan párokkal dolgozom együtt, akik kapcsolatukban valamilyen elakadást tapasztalnak, újra és újra hasonló kommunikációs problémákkal találják szemben magukat, nehezen jutnak túl bizonyos konfliktusokon, vissza-visszatérő nehézségek adódnak az életükben. Előfordulhat, hogy fontos kérdésekben nincs a pár életében összhang, esetleg úgy érzik, hogy eltávolodtak egymástól, és szeretnének újra közelebb kerülni, vagy éppen békességben elválni egymástól. Célom, segítsek a számukra megfelelő út megtalálásában, a pár akarata szerinti közös döntések meghozatalában, miközben férfiként és nőként is megértve érezhetik magukat.

Mikor érdemes részt venni a konzultáción?

- párkapcsolaton belüli feszültségek

- kommunikációs problémák

- a kapcsolat válsága (pl. elhidegülés)

- aktuális, vagy átmeneti krízisek esetén

- megváltozott élethelyzetekkel kapcsolatos problémák esetén (pl. munkanélküliség) 

Tanácsadás gyermekeknek

Több éve dolgozom különböző életkorú gyerekekkel és szüleikkel, illetve magam is két gyermek édesanyja vagyok. Meggyőződésem, hogy a gyermekekkel kapcsolatban felmerülő problémákat csak a szülők bevonásával lehet tartósan megoldani, mivel egyrészt a gyermeket a szülei ismerik a legjobban, másrészt a gyermek nem függetleníthető attól a környezettől, amelyben él. A gyermek életében az állandóságnak nagy szerepe van. Környezetének minden apró változása megérinti, még a ki nem mondottak is: legyen az kistestvér születése, új lakásba költözés, óvoda-, iskolakezdés, a szülök közti viszony megromlása, betegség vagy haláleset a családban stb. Ezek a hatások sokszor kibillentik lelki egyensúlyából, főleg, ha egyszerre több dolog is átalakul körülötte. Ilyenkor előfordulhat, hogy hangulata, viselkedése, esetleg egészségi állapota a megszokotthoz képest megváltozik. Figyeljünk ezekre a jelzésekre, hiszen gyermekeinket mi ismerjük legjobban, így mi észleljük, érezzük azokat a leghamarabb.

Mikor érdemes pszichológushoz fordulnunk gyermekünkkel kapcsolatban?

- tartós lehangoltság, szomorúság, gyakori sírdogálás esetén

- félelmek, szorongásos tünetek megléte esetén

- alvászavar, éjszakai felriadás esetén

- magatartási problémák, agresszió esetén

- iskolai teljesítmény hirtelen romlása esetén

- éjszakai vagy nappali bepisilés esetén (korábban már szobatiszta gyermeknél)

- furcsa viselkedéses tünetek, rángások

- indokolatlanul gyakori hasfájás, fejfájás, légúti panaszok, fülgyulladás stb. esetén

Life coaching

Küldetésem, hogy fordulatot hozzak az Ön életébe.  Arra törekszem, hogy megértse, mit tudna tenni leginkább önmagáért. Előre eltervezett, tudatosan felépített formában alakítunk ki egy tartalmas emberi és munkakapcsolatot. Együtt gondolkozunk, odafigyelek Önre, a problémára, motiválom Önt, kihozom Önből a legtöbbet. Coaching partnerem végig a saját útját járja. Nem szólok bele az Ön életébe, a döntéseibe, és semmilyen körülmények között sem kínálok az ön számára kész megoldásokat. Figyelemmel kísérem a cél felé vezető úton, inspirálom, biztatom, és érezni fogja, hogy a terhek sorban lehullanak a válláról. Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy a coach szolgáltatást, elsősorban motivált és nyitott emberek keresik, akik érzik, hogy segítségre van szükségük a továbblépéshez, a változáshoz, a jól megfogalmazott célok meghatározásához.

Mikor érdemes life coach-hoz fordulni?

- ha keresi Önmagát, az önben élő valódi nőt, férfit, sikeres és boldog embert

- ha tele van élettapasztalattal, és mégsem tudja képviselni az érdekeit, úgy érzi, eltiporják, megalázzák, semmibe veszik

- ha úgy érzi, nem elég jó, így aztán elégedett sem

- ha nem találja az útját

- ha egyedül érzi magát, ha úgy érzi, senki sem támogatja

- ha úgy érzi, hogy régóta sikertelenség övezi az útját, döntésképtelennek érzi magát, nem tud kilépni a komfort-zónájából

- ha jelentős nyomás alatt él, és ebbe belefáradt, vezetői beosztásból származó óriási stresszt él meg, és szinte csak a „tűzoltásból” áll az élete

Ultra rövid terápia

Ez egy egyalkalmas intenzív, hatékony egyéni konzultáció. A kliens, aki bajban van, szeretné nagyon hamar megtalálni a kivezető utat a problémái megoldásához. Ha az életünkben elakadás történik, nagyon fontos, hogy gyorsan és pontosan megtaláljuk azt az egy pontot, mely eltorlaszolta életünk folyójának sodrását. Ez alatt az egy találkozás alatt igyekszek jelentős felismeréshez, változáshoz segíteni Önt, mégpedig úgy, hogy mély és intenzív folyamatokat indítunk el az elakadás dinamikájának megértéséhez.

Mikor érdemes az ultrarövid terápiát választani?

- testi tünetek, betegségek esetén

- hangulat változások esetén

- kapcsolati problémák, konfliktusok esetén

- elégedetlenség esetén (munkával, élettel, párkapcsolat, családdal, szülőkkel)

2019  My Joomla   globbers joomla templates